Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket

Därför behöver din hund ha reflexväst och lampa

Investera i reflexer och lampor till din hund - det är en billig livförsäkring som kan vara livsviktig för din hunds säkerhet under mörka promenader.

Hundägare som bor i Sverige är väl medvetna om att hundpromenaderna sker i mörkret under en stor del av året, både morgon och kväll. Varje år inträffar allt för många olyckor i mörkret till följd av dålig synlighet. Olyckor som sannolikt hade kunnat undvikas med en reflex eller lampa. Var rädd om din hund och dig själv - se till att ha väl synliga reflexer när ni är ute på promenad. 

En reflexväst, ett reflexhalsband eller en reflexsele på din hund ökar både din egen och din hunds säkerhet på promenaden. Vi har ett brett sortiment av reflekterande, blinkande och lysande produkter för dig och din hund: 

• Reflexvästar med hög synlighet, passar speciellt bra till långhåriga hundar

• Reflextäcken och hundtäcken med reflexdetaljer

• Reflexvästar och reflexhalsband

• LED-halsband, lampor och blinkhalsband

Handla reflexer och lampor här >>

Ska hunden ha reflex eller lampa?

Både och! Att kombinera reflex och lampa på hunden är det allra bästa. Ett blinkande halsband eller en lampa som fästs i hundens halsband eller på hundselen gör att både du själv och andra personer som du möter på promenaden ser din hund på långt håll. Bilister ser inte lamporna eftersom bilens ljuslyktor är starkare, däremot ser de reflexer bra när dessa träffas av bilens strålkastare. Därför är det bra att utrusta hunden med både reflex och lampa. 

Hur länge behåller en reflex synligheten?

Reflexer är en färskvara som behöver bytas ut med jämna mellanrum. Om du har gamla reflexer liggande som du tänkt använda även i år är det därför viktigt att du testar dem innan du beger dig ut i mörkret. 

Testa reflexen: 

• Gå in i ett rum som du kan mörklägga helt och häng upp en ny reflex som du vet fungerar väl bredvid en äldre reflex. Reflexerna ska hänga i ögonhöjd.
• Släck ner rummet helt och använd en ficklampa för att lysa på reflexerna på minst fyra meters avstånd.
 
Om den gamla reflexen lyser sämre än den nya är det dags att byta ut den och investera i en ny.