• Snabb leverans & fri frakt från 599kr
  • Fullt licensierat djurapotek online
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket

Prenumerera och spara 5% Läs mer

Fästingmedel för hund och katt 🕷️

Du kan till viss del förebygga fästingbett och fästingburna sjukdomar med hjälp av olika fästingmedel, som tuggtabletter och spot-on för hund eller katt. Det finns många alternativ tillgängliga på marknaden, både receptfria och receptbelagda, vilket kan göra det svårt att välja rätt produkt. Här har vi satt ihop tips för att göra det enklare för dig att skydda din bästa vän i sommar.

 

Fästingtips

✓ Gå igenom pälsen regelbundet. Fästingarna trivs i ansiktet, vid öronen, i armhålor, ljumskar och tassar.  

✓ Ta bort fästingen direkt. Vissa fästingburna sjukdomar smittar inte direkt, agera därför snabbt och plocka bort fästingen när du ser den.

✓ Motverka att din trädgård är hemtrevlig för fästingar: klipp gräs, buskar och häckar regelbundet.

✓ Investera i en bra fästingplockare. Om du använder fingrarna eller en pincett är risken att du krossar fästingen eller inte får med hela.

✓ Överväg att behandla ditt djur med någon typ av förebyggande fästingmedel.

Välj det fästingskydd som passar dig och ditt djur

Nyhet! FrontPro tuggtablett för enkel administrering till hund. Ger effektivt skydd i 30 dagar.

Ladda ner Evidensiaappen och boka en tid för fästingrecept. Hämta ut fraktfritt via vetapotek.se

Receptfria fästingmedel

För att skydda ditt fyrbenta vän från fästingar och de potentiella sjukdomar de kan överföra, finns det flera receptfria alternativ till hands. Här är några populära val:

1. Tuggtabletter: Är smakrika och lättsvalda tabletter som är enkla att ge till ditt husdjur. Ett snabbt och effektivt sätt att skydda ditt djur mot fästingar och loppor.

2. Halsband: Ett halsband är ett praktiskt sätt att skydda din vän mot fästingar. Det är lätt att sätta på och tar bort, och det ger långvarigt skydd mot dessa små kryp.

3. Spot-on: Dessa produkter appliceras enkelt direkt på djurets hud. De är effektiva och snabba att använda, och ger långvarigt skydd mot fästingar och andra skadedjur.

4. Spray: En fästingspray är ett bekvämt sätt att skydda din vän. Den kan enkelt sprayas på pälsen och ger ett effektivt skydd mot fästingar och andra parasiter.

VetApotek erbjuder ett brett utbud av receptfria fästingmedel från kvalitetsmärken som Frontpro, Adtab, Frontline, Seresto och många fler. Besök vår hemsida för att utforska vårt sortiment och hitta det bästa alternativet för ditt husdjur.

Receptbelagda fästingmedel

Det finns även fästingförebyggande tabletter, som till exempel Bravecto och NexGard, som skrivs ut på recept av veterinär.  Om du fått ett fästingpreparat eller annat läkemedel utskrivet till din hund kan du enkelt hämta ut det via vår digitala recepttjänst. Hämta ut ditt recept här >

 

Banner (1).png

blobid0.pngVet du hur du på bästa sätt skyddar hunden mot fästingar och fästingburna sjukdomar? Här följer några fästingtips för dig och din hund.

katt artikel.pngSkydda din katt mot fästingar i vår och sommar! Läs mer om hur du förebygger fästingbett och fästingburna sjukdomar.