• Snabb leverans & fri frakt från 599kr
  • Fullt licensierat djurapotek online
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket

Prenumerera och spara 5% Läs mer

Vad ska du servera din hund eller katt?

Visst är det viktigt att lägga bra saker i skålen till våra bästa vänner: hunden och katten! Hundar och katter är individer med olika behov och olika smak. I vår foderguide har vi samlat information om olika typer av foder, deras funktioner och innehåll för att hjälpa dig att få klarhet i vad som passar bäst för just din hund eller katt!

 

Blötmat eller torrfoder...

... eller både och! Att servera din hund eller katt torrfoder kombinerat med blötmat har sina fördelar. Katter behöver exempelvis ofta hjälp med att få i sig extra vätska genom kosten till följd av sin genetik, och en kräsen hund eller katt uppskattar ofta våtfoder som topping på torrfodret.

Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om kombinerad kost till hund och katt!

Läs mer om kombinerad kost till hund.

Läs mer om kombinerad kost till katt.

Foder för hela livet

Att valpar och kattungar behöver särskilda foder vet du kanske redan. När din vän vuxit upp och nått vuxenåldern är det dags för ett anpassat vuxenfoder. På ålderns höst när din hund eller katt blivit till åren och fått gråa hår på nosen kan ett seniorfoder hjälpa till att hålla ditt djur friskt och förebygga åldersrelaterade problem. Läs mer om behovet hos äldre hundar och katter här.

Stöd din äldre hund eller katt med ett:

• seniorfoder med låg energihalt
• fodertillskott för seniorer
• foder som främjar leder och rörlighet

När din hund eller katt börjar bli grå om nosen är det viktigt med en anpassad kost.

Foder för hundar och katter med speciella behov

Läs mer om veterinärfoder och friskfoder för särskilda behov hos hund och katt. En del hundar och katter behöver extra stöd för att tillgodose speciella behov, exempelvis vid diagnostiserad sjukdom. Det kan handla om att din hund eller katt besökt veterinären och diagnostiserats med en åkomma som kräver veterinärfoder, eller att din kastrerade hund eller katt behöver ett friskfoder med lägre energinivå. 

En del hundar och katter har behov av en speciellt anpassad kost.

Allergi hos hund

Om din hund har återkommande problem med klåda och kliande, öroninflammationer, rodnader eller andra hudirritationer kan det tyda på att din hund är allergisk. Hundar kan vara allergiska mot antingen fodermedel eller allergener i omgivningen som pollen eller dammkvalster. Läs mer om allergi hos hund här >>

Frisk hud & blank päls hos hund

Med ett speciellt anpassat foder och fodertillskott med essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler kan du hjälpa din hund på vägen mot en blank och fin päls och en frisk och mjällfri hud. Hundar med känslig hud och päls kan behöva lite extra omsorg. Läs mer om hur hundfoder och fodertillskott kan vårda huden inifrån och ut >>

Frisk hud & blank päls hos katt

Med ett foder speciellt anpassat för katter med känslig hud och päls, eller ett fodertillskott med essentiella fettsyror, kan du stärka och vårda kattens hud och päls. Läs mer om hur foder och fodertillskott kan vårda huden inifrån och ut >>

Hundmat och kattmat med anpassade ingredienser

Spannmålsfritt kattfoder, insektsbaserad hundmat eller ekologiskt foder..? Det finns flera olika varianter, och ibland kan det vara svårt att urskilja vad du ska välja till din hund eller katt. Läs mer om foder med olika typer av innehåll här >>

Spannmålsfritt, insektsbaserat eller ekologiskt..?

Foder anpassat efter olika hund- och kattraser

Hundar och katter är alla unika individer med olika behov. Det finns dock en del behov och egenskaper som är bundna till specifika raser. Hos oss på VetApotek hittar du ett brett sortiment av rasanpassade foder från bland annat Royal Canin. Med rätt foder kan du ge just din vän de bästa förutsättningarna, oavsett om du är lycklig ägare av en labrador retriever, beagle, perser, maine coon eller annan ras.

Är du allergisk mot din katt?

Purina Pro Plan har utvecklat ett revulotionerande kattfoder med kattallergiker i fokus! Genom Purina LiveClear minskas allergenerna i kattens saliv.